31 December 2014

Good bye 2014 & Happy 4th birthday to my dear Aijaz

A year goes by without any update. Blog sunyi sepi. So this going to be my first and only update i'm gonna make for this year :)

So much has happened this 2014. None of it make into this blog due to my laziness and etc.

But one things i don't want to forget is wishing my Aijaz "happy birthday sayang" and sorry b'cos mami and babah cannot be there with you on your birthday today. i'm not sure if one day you gonna read this. Please know this that, i'm trully regret that we still cannot bring you here stay with us in Masai. We felt that you will live a better life if you stay with Tok and Mak. Surrounded with all the loving you will received from them and your uncles and aunties.

Seen through facetime via skype just now, i know you had a great birthday party, Thanks to family in Batu Pahat. We owe you so much.

Much love from mami and babah.


17 July 2013

Genap 6 tahun 1 hari

Pagi 16 July 2007, dengan ucapan bismillah dan doa selamat perjalanan. Saya bergerak dari Sri Kembangan menuju ke Putrajaya untuk melapor diri di KKM. Di dewan itu lah saya berpeluang mengenali 2 sahabat yang kemudian nya menjadi housemate saya selama hampir 2 tahun.


Walaupun cuma sempat berkhidmat selama setahun lebih di Bahagian Kewangan KKM. Tapi pengalaman manis, rakan2 yang best serta bos2 yang sporting membuatkan saya masih merindui suasana bekerja disana. Tapi tanggungjawab sebagai isteri untuk disisi suami membuat saya pejamkan mata dengan keseronokan dan berpindah ke Johor demi suami tercinta.


Lebih 4 tahun berkhidmat di jabatan sekarang. Lebih banyak pengalaman yang menjengkel dan menyakitkan hati terkumpul disanubari ini. Perasaan marah seringkali terbawa-bawa ke rumah dan encik suami lah jadi mangsa lepaskan geram. 


Pernah ditanya pada suami adakah dia mampu menanggung keluarga kalau diri ini berhenti kerja. Tapi jawapan yang diterima membuat saya berfikir berkali-kali. Tak sanggup rasanya bila memikirkan tidak lagi dapat memegang duit sendiri. Tak sanggup untuk berpisah dengan aktiviti Retail Terapi :)


Mendengar berita seorang rakan disini bakal resign. Membuat saya terfikir opsyen lain untuk meninggalkan kerja yang stress berlevel tinggi ini.  Maybe hantar borang transfer. Atau sambung belajar sepenuh masa. Atau ambil cuti menyusukan anak. Tapi opsen ketiga tu belum ada rezeki lagi. Atau pun apply SPA untuk jawatan lain. Boleh ke?


I'm afraid.. that i may no longer can cope with the stress and depression working in ANE. I develope feelings of resentment towards a few people i'm working with. Sometimes i feel like stabbing some of these 'difficult ppl' that i've to deal with. But at the same time, it did cross my mind if  i leave this place. I may end up in much more worse situation than this. 


Ya Allah, please give me the strength and patience to face this hard part of my life. Teach me how to love other people. Please give me relief from my worries. Amin Ya Rabbal Alamin.









05 May 2013

1st May. A quick lazy update

Atlast i am updating. Few month have been past for 2013.





My aijaz wore his tok ayah's sock.
Looks like football player sock.
Aircond is a must during this hot weather.
Nap time.
Dah janji dengan dia. Kalau tido... Petang nanti mummy bawak dia jumpa alia, his cousin. My kakak ipar punya doter.

- Posted using BlogPress from my iPad

31 December 2012

31 Disember 2012

Dah lama tak post something, before kalender bertukar, better ai post ni.

A mini recap on 2012.... Not from januari but august jer.

August




Raya... Mcm last2 year kene kerja jugak. Tapi nasib baik tahun ni syif malam. So abis kerja, terus amik bas balik bp then petAng balik semula jb. So dapat lah merasa gak ketupat rendang mak. Gambar atas tu, time raya ke4. Tengah setting nak amik family picture. In picture ' aiman, sara, aijaz'

September

Not much has happend here

Oktober




Terbang ke langkawi, family trip. Thanks to my dear family for making it happend. Walaupun hampir tertinggal flight masa nak pergi. Tapi kami tetap jua sampai. Pengalaman paling best of course lah naik bot keliling pulau. Singgah 2 pulau dan dapat tengok eagle. Too bad aijaz dah tido time tu. Takpe lah lain kali kita pergi lagi yer. In picture, babah n aijaz 1st time naik aeroplane.

November..

Uhhh... 11.11.12 seram bila fikir. Mujur kami selamat.




Disember




Wedding adik saya.. Yehh. Skang dah 2 adik ipar. Gambar taken during majlis belah kami. Majlis bertandang baru jer berlangsung semalam di perak... Nak hapdet apa lagi yek. Oh currently no plan how to celebrate birthday aijaz. Dunno if have time, adik bungsu nak balik australia malam ni. Celebrate kat klia je lah kalo camtu :)

Ok bye.

- Posted using BlogPress from my iPad

13 September 2012

Sentiasa Senyum

itu polisi kerajaan negeri johor yang terpampang kat kaunter ni..