23 May 2012

23hb hari gaji

Alhamdulillah. Staff govt arini gaji. Pepagi lagi dah online maybank2u untuk transfer sket rm ke bank lain. Tengahari after lunch, siap-siap nak gi tabung haji. Sebab bear dah pesan suruh masuk kan coins dalam tabung dia ke akaun aijaz.

Kali ni duit yang dalam tabung tu kene melalui saringan terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam mesin syiling. Staff bank tu cakap skang bank negara dah tak terima duit syiling 1 sen dan duit yang hitam/kotor.



Total $ yang dikira ialah rm107.25, alhamdulillah rezeki aijaz. Tapi of courselah mummy top up sket sebelum update buku bank.

Settle urusan bank. Singgah The Store untuk renew kad ahli and updAte alamat umah baru. Beli gak stock susu dumex aijaz untuk sebulAn. Ingat nak cari pampers tapi mahal ler plak harga kat situ.



On the way balik... Singgah pejabat pos sebab baru pasan sebelum kuar umah tadi, driving license tamat tempoh harini. So gi renew buat 3 tahun je. Sebab cash dah tipis. Ayah suh pegi JPJ... Bleh tukar gambar kat lesen tu. Saya tak berminat nak tukar gambar lesen... Sebab gambar kat lesen tu sangat cute. Hahaha.


- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Batu Pahat

14 May 2012

Minggu ni...berat saya turun 0.5kg

Mak Aaihh!! Dari pukul 9pm saya masuk kerja sampai lah sekarang 4.02am, kerusi kat A&E ni penuh... yang berdiri pon ramai. Apa lah yang best sangat datang sepital memalam buta ni... kalau takat batuk, tolonglah jangan datang time cenggini kesian kat kes yang betul2 emergency. Oh please... ingat kitaorang tak tau taktik korang yang cuma nak MC je. 

Anyway  Since dah masuk senin, nak update lah berat minggu ni... berat dah mencapai 52.5kg. Actually tak sure 52 ke 53kg. So amik yang tengah-tengah. 

Mak dah tegur peha nampak kecik sikit. Tapi perut tetap boroi. Tak pasti apa yang menyebabkan berat turun. Maybe sebab dah kurang minum air manis. I have to admit lah sugar is a huge part of what's making me fat. Biasa nya kalau syif malam... mulut ni tak stop kunyah gegula or coki-coki.. air mesti 100 PLus perisa orange. Tapi sebab diet punya pasal... semua kudapan-kudapan sedap tu terpaksa dilupakan. 

Next week after gaji... nak beli timbang digital. 


Tengah bendera jepun  ni. LMP 12 Mei 2012. Catatan supaya senang nak kira ovulation period. Cewahhh!!





07 May 2012

Tu dia 63kg..... Hari-hari sup sayur beb...
Senam pun yang ringan2 je.
Vco and slimming patch.




- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Turun lagi.... Lega... Senyum...

04 May 2012

Nak update berat

Just short entry. Tadi baru je lepas timbang berat lagi. jarum macam dah jejak 64kg. Tak snap pic. Sebab segan dengan doktor yang berkeliaran kat ruang green zone tu. hehe
 Tetiba rasa nak beli timbang digital lah.