23 December 2010

Cubaan menghabiskan Cuti Tahun.

Saya dah start cuti harini. Saje ambik cuti awal sambil tunggu Baby Jaz keluar dari perut sy dgn selamat, mudah-mudahan. Amin. Kalau tak silap sy, baki cuti saya ader lebih kurang 30 lebih hari lagi. So tu yg x kesah sgt kalau cuti lama2 cuma kesiankan kat rakan sekerja yg terpaksa kerja lebih masa disebabkan kekurangan staf di tempat kami.
Tapi dengar nyer ade pegawai Keselamatan yg bakal take over kerja kerani pendaftaran . hahaha mmg dahsyat emergency HSA, sbb kekurangan staff pak guard pon kene wat keje kerani.. ala dengan kebenaran pengarah lgpun. Takkan nak memanjang minta tolong MA/Nurse cover. Kerja derang kan tolong doktor rawat pesakit yg tak pernah putus2 dtg kat emergency HSA.
Ok jgn pikir pasal kerja lg. Let's Focus on delivering Baby Aijaz. EDD saya 28 dec 2010. Berdebar plak bila fikir. Tp serius sy mudah jadi murung/takut kalau fikir pasal beranak. Air mata mula mengalir. Kenapa? Kenapa mesti nak nangis. Patut nyer gembira sbb dah nak dpt Baby. Itulah pesanan yg berulang2 kali sy dengar dari mulut Bear sy. Mudah-mudahan kami berdua selamat. Amin.

1 comment:

Ms SZ said...

seronoknya cuti banyak lagi. tapi biasanya orang cuti banyak lagi ni jenis susah nak dapat cuti kan? dah dekat sgt dengan EDD ni. Semoga semua selamat k!