28 December 2010

EDD 28 Dec 2010

Harini EDD saya, tp masih xde show or saket ke apa2. Perut Keras jer. Gerakan?? Ntah sy dah tak tau nak kira camne gerakan baby. Mcm xde, ker saya x perasan. patut ker saya gi hosp?

23 December 2010

Cubaan menghabiskan Cuti Tahun.

Saya dah start cuti harini. Saje ambik cuti awal sambil tunggu Baby Jaz keluar dari perut sy dgn selamat, mudah-mudahan. Amin. Kalau tak silap sy, baki cuti saya ader lebih kurang 30 lebih hari lagi. So tu yg x kesah sgt kalau cuti lama2 cuma kesiankan kat rakan sekerja yg terpaksa kerja lebih masa disebabkan kekurangan staf di tempat kami.
Tapi dengar nyer ade pegawai Keselamatan yg bakal take over kerja kerani pendaftaran . hahaha mmg dahsyat emergency HSA, sbb kekurangan staff pak guard pon kene wat keje kerani.. ala dengan kebenaran pengarah lgpun. Takkan nak memanjang minta tolong MA/Nurse cover. Kerja derang kan tolong doktor rawat pesakit yg tak pernah putus2 dtg kat emergency HSA.
Ok jgn pikir pasal kerja lg. Let's Focus on delivering Baby Aijaz. EDD saya 28 dec 2010. Berdebar plak bila fikir. Tp serius sy mudah jadi murung/takut kalau fikir pasal beranak. Air mata mula mengalir. Kenapa? Kenapa mesti nak nangis. Patut nyer gembira sbb dah nak dpt Baby. Itulah pesanan yg berulang2 kali sy dengar dari mulut Bear sy. Mudah-mudahan kami berdua selamat. Amin.

02 November 2010

Malam terakhirku.....

hahaha syif malam da abis. Boleh lah cuti 3 hari. uwekkkk!!! tak dpt pon. Sok da masuk keje.kene wat OT. xpe xpe... seb baik syif ptg. kalo x confirm mau EL. Anyway smlm malam last I, pas ni i direhatkan dari keje syif malam sampai lah bersalin. Nnt after naik dari maternty leave baru start blk syif malam tu. Ok sangat gembira bila dpt tau pasal berita ni. yelah sy baru 32 minggu tp da dpt kelepasan awal pasal night syif tu. Kak zura ckp hosp batu pahat. lg sebulan tarikh edd baru lah derang direhatkan dari syif malam. Syukur sgt2. Tapi yang sengal nyer.... bile rooster dah kluar barulah tersedar dari mimpi indah. Rupa2 nya kalau xde syif malam, xde lah cuti Lepas Malam 2 hari. So dlm 2 minggu bekerja tu cuma 2 HK. Cam jadual sy kali ni. 13 hari bekerja 1 hari cuti. Ah nyesal nyer x alert pasal bende ni. Patut kah saya jumpa dgn Hj shidee ckp nak syif  malam dikembalikan semula pada saya. Patutkah? patutkah?!!! Lagipun kalau dah betul2 sakit nak beranak. Labour Room sebelah emergency jer. Tapi larat ker lg sy nak keje syif malam. Dilema sungguh.

10 August 2010

Melaka yang menjanjikan...

Ceh tajuk mcm gempak... tp isinyer..
Just nak ingat kan diri sendiri, ader pegi jalan2 kat melaka pd 30 july-1 ogos. Itu semua terjadi hasil plan ahli2 GU INSPIRATIONS . Tq pada geng2 yg hadir especially wife2 pada ahli GU. Apa yek bleh dickp pasal trip tu.. sememang nyer mmg berbaloi2. Trip tu juga bg sy merangkapkan babymoon buat sy. Sejak nikah kami x pernah pergi honeymoon.. knp? entah, sy pun tak sure knp.
Sbnrnyer pd awalnye sy x sure bleh pergi ker tidak.. maklumlah kerje syif hour, weekend not necessarily sy nyer Off day. Sy ngadu kat mak sy pasal kemungkinan sy kene tinggal time bear gi trip melaka. Mak sy marah sy blk, ckp sy ni x reti amik cuti... asik ingat keje jer... huhu sedih gak. sbb bila fikir cuti tahun sy mmg byk. Cuti Tahun ni blum sentuh pon. Ok lah saya pon tawakal pi apply cuti tahun 2 hari utk gi melaka, sekali dpt plak. gembira mmg ader. Risau pon ader. Almaklumlah baru masuk 2nd trimester. X sure larat jalan ker tidak. Takut jadi bebanan pada mereka plak. 
Tp dgn Izin Allah.. semua nyer berjalan dgn smoothly. Sy even bleh panjat tangga A Famosa naik atas. Berjalan kaki ke hulu-hilir. Yg paling bersyukur toilet yg bersih senang nak dicari. haha almaklumlah time pregnant ni susah nak control bladder. toilet sgt penting.


Pic sebelah ni time kitaorg baru gerak kluar dari umah. Tgk saya bawak fluffy  ikut sama. Dia nak posing dgn GPS Bear. Actually tujuan sy bawak fluffy ialah utk diletak atas perut time pakai seat-belt. So bile bear wat emergency break xde lah belt tu tekan perut sy. Kira nye fluffy bleh help reduce tekanan kat area situ nnt. 






Yg ini plak pic time dah masuk area melaka. Tgh tunggu traffc light turn green, sempat arr snap beberapa pic. Baju purple tu bear tesyg saya. 
Seperti biasa... fluffly tetap nak interframe. 
Kami on the way nak pi hotel. Apa nama hotel nyer.. sy pon dah tak ingat. Tp bleh tahan gak lah hotel tu. Thanks to GPS kami dgn mudah dpt cari hotel tu. 


Oh byk nak cite pasal melaka ni tp idea blum mencurah2. Nnt sy update kat part 2 lah. Itu pon kalo sy rajin.
hehehe

Hari Yang Berlalu...

Sebenarnya sy dah lama 'mengidam' nk ader blog sendiri. Cuma malas nak buat. haha. Actually blog ni bear aka hubby aka abg aka sayang yg buatkan hence itu tajuk nyer Mama's bear... Bear jer yg panggil sy mama...
Actually bile baby dah lahir nnt, sy nak bahasakan diri sy UMI pd baby.

Knp UMI??
Sbb kak Yah (my sister in-law / wife to Long (my husband's brother) bahasakan diri dia Ibu pada anak2 beliau.
Kak Zura (my husband's big sister/ wife to abg amin) bahasakan Mama pada anak2 beliau.
Sy panggil my own mother and mother in law, Emak/Mak.
So dlm family sy.. umi xde lg. Berangan panjang...

19 June 2010

Who's Mama Bear

Ini mama bear dukung si chiko kucing epol. mama x dukung baby bear sbb time ni susah nak dpt baby bear.