10 August 2010

Melaka yang menjanjikan...

Ceh tajuk mcm gempak... tp isinyer..
Just nak ingat kan diri sendiri, ader pegi jalan2 kat melaka pd 30 july-1 ogos. Itu semua terjadi hasil plan ahli2 GU INSPIRATIONS . Tq pada geng2 yg hadir especially wife2 pada ahli GU. Apa yek bleh dickp pasal trip tu.. sememang nyer mmg berbaloi2. Trip tu juga bg sy merangkapkan babymoon buat sy. Sejak nikah kami x pernah pergi honeymoon.. knp? entah, sy pun tak sure knp.
Sbnrnyer pd awalnye sy x sure bleh pergi ker tidak.. maklumlah kerje syif hour, weekend not necessarily sy nyer Off day. Sy ngadu kat mak sy pasal kemungkinan sy kene tinggal time bear gi trip melaka. Mak sy marah sy blk, ckp sy ni x reti amik cuti... asik ingat keje jer... huhu sedih gak. sbb bila fikir cuti tahun sy mmg byk. Cuti Tahun ni blum sentuh pon. Ok lah saya pon tawakal pi apply cuti tahun 2 hari utk gi melaka, sekali dpt plak. gembira mmg ader. Risau pon ader. Almaklumlah baru masuk 2nd trimester. X sure larat jalan ker tidak. Takut jadi bebanan pada mereka plak. 
Tp dgn Izin Allah.. semua nyer berjalan dgn smoothly. Sy even bleh panjat tangga A Famosa naik atas. Berjalan kaki ke hulu-hilir. Yg paling bersyukur toilet yg bersih senang nak dicari. haha almaklumlah time pregnant ni susah nak control bladder. toilet sgt penting.


Pic sebelah ni time kitaorg baru gerak kluar dari umah. Tgk saya bawak fluffy  ikut sama. Dia nak posing dgn GPS Bear. Actually tujuan sy bawak fluffy ialah utk diletak atas perut time pakai seat-belt. So bile bear wat emergency break xde lah belt tu tekan perut sy. Kira nye fluffy bleh help reduce tekanan kat area situ nnt. 






Yg ini plak pic time dah masuk area melaka. Tgh tunggu traffc light turn green, sempat arr snap beberapa pic. Baju purple tu bear tesyg saya. 
Seperti biasa... fluffly tetap nak interframe. 
Kami on the way nak pi hotel. Apa nama hotel nyer.. sy pon dah tak ingat. Tp bleh tahan gak lah hotel tu. Thanks to GPS kami dgn mudah dpt cari hotel tu. 


Oh byk nak cite pasal melaka ni tp idea blum mencurah2. Nnt sy update kat part 2 lah. Itu pon kalo sy rajin.
hehehe

No comments: