03 November 2011

Cuti Raya Kurban

Harini saya dah start cuti… 5 hari beb!! Jangan jeles. And lagi best, bear cyg pon amik leave khamis n jumaat ni. Seronok-seronok tapi still tak dapat terus balik jumpa Aijaz yang dirindui sbb kami eh bear je (saya nak top-up tido) kene uruskan hal SAJ and TNB untuk  rumah yang  bakal kami duduki nanti.

Kami juga bercadang untuk cat rumah cuti ni. Semua buat sendiri, takda nak upah-upah orang sebab kami perlu berjimat sebab banyak lagi yang perlu dibayar. Wiring pon bear buat sendiri. Cuci+sertu/samak rumah pon sendiri buat… memang pengalaman yang best.

Harini gak maybe kene korek duit ASB bear utk bayar deposit SAJ and TNB. Biler lah duit loan rumah nak masuk ni. Risau gak sbb kami masih berhutang dgn En kontraktor.  Masih berhutang dgn Tukang pasang gate etc. Hidup berhutang ini tidak mengamankan.

Walaupun kepala serabut memikir kan duit yang keluar macam air. Tapi hati tetap berbunga2 bila fikir rumah dah siap nanti kami nak bawa Aijaz tinggal bersama. Agak nya ade tak babysitter yang available lagi kat Sri Alam nanti. Deko bilik Aijaz??!! Maybe belum lagi kot. Sbb saya nak Aijaz tido dengan kami je.

Tak Sabar nak balik BP jumpa Aijaz. maybe tomorrow or saturday kot baru blk...


No comments: