22 April 2011

Kepenatan Emosi Dan Jasmani

Sumpah giler  penat malam tadi. Kenapa?!! Sebab kene paksa-rela OT malam. Alkisah, Kawan saya, Fiza yang patut masuk syif malam, EL balik kampung sbb baby dia masuk wad. Tak bleh nak cakap apa lah. Anak kan... Saya on syif ptg masa tu, CC incharge call mintak tolong cari PT ganti utk syif malam. Saya pun sms lah Azhan.. tapi xde jawapan. Sms dari fiza pon masuk dlm hp saya minta tolong ganti. Serius!! rasa serba salah. So give-in lah jugak tapi itu pon tanya si Fiza, bleh tak x nak claim OT just ganti syif malam. Fiza malas plak nak ganti. Hmmm... masing2 dah ade anak, duit tolak tepi... cuti lagi penting.
Sms bear mintak kebenaran utk sambung syif malam and hantar baju plus tapau kan dinner. Bear OK je. Nasib baik dapat bear yang amat memahami. Sayang Bear selalu!! :) Maka saya pun bersiap sedialah utk samb syif mlm.. settlekan buku pendaftaran, resit bayaran, and cek sticker and carbon printer. Biasanya A&E hosp ni lepas maghrib je mesti penuh macam 'Tesco buat sale' penuh dgn manusia. Time maghrib pi isi perut jap. Kalau tak makan alamat nyer kol 2 pagi nnt baru lah berpeluang nak makan. Kol 10pm bear dtg hanta baju n nasi goreng. Alhamdullilah, smlm walaupun ramai orang.. tapi xde yang 'Drama Queen' ade pon 3-4 orang je. Pukul 12 mata dah mula nampak merah, asik menguap kasi oksigen masuk banyak2 dalam otak. Pukul 2 lari kejap utk mandi sambil mermet 'B' kasi kuar susu. Terpaksa membazir sbb xde bekas nak simpan. Pukul 3 makan. Pukul 4 mata dah x bleh handle, perit and kepala dah pening semcm. Rasa nak muntah pun ade. Rasa nye time tu mmg dah tertido2 ayam. Habis je syif mmg adios hosp!!... drive laju giler sbb nak ilangkan ngantuk sampai ter'miss exit jalan nak masuk taman. Terpaksa buat U-turn jauh and masuk UTM untuk balik semula. Selamat Sampai umah kol 8am. Ingat nak 'skype' jap dgn aijaz. baru on notebook mata pon dah Zzzzz....
Tengahari baru bangun pastu terus on skype. Rupa2 nye anak mummy pon baru bangun. Lega dpt tgk perkembangan aijaz. Dia dah pandai pegang botol sendiri. And pantang dibaringkan mesti nak meniarap. Tak sabar nak tunggu minggu depan. Nak jumpa peluk cium aijaz puas2.

1 comment:

Budakjawa said...

Lain kali OT lagi....