30 March 2012

11hb April itu adalah KA @ Public Holiday

Blur

Jadual 2-15hb April dah dikeluarkan. Firstly, sangat pelik tengok kengkawan dapat KA pada 11hb April. Google 11hb - rupa-rupanya Hari pertabalan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah, that's why lah cuti. 

Alhamdulillah, secara kebetulan 11hb tu cuti lepas malam. Public holiday or not, emang nya 10-12hb itu hari bersukaria tanpa menghadap orang sakit. Tapi bukankah saya layak dapat cuti ganti untuk 11hb itu. So need to inquire this with en.RZK

Satu lagi kemusykilan ialah untuk jadual hari 14hb. Kenapa ada 2 orang betugas pada hari tersebut, dan syif pagi pulak tu. Pagi Sabtu  OPD Mahmoodiah kan ada. Lain arr syif petang. Lagipun Syif petang ada waktu Zuhur, Asar dan Maghrib. Nak solat pun tak perlu rasa tergesa-gesa or MiSSED sebab ada orang cover. Kalau ada 2 orang bertugas hari Ahad pun baik. Sebab hari ahad, ramai patients daftar untuk repeat FBC. Bingit arr telinga ni nak dengar keluarga patients membebel sebab tunggu lama just because pesakit hanya datang untuk amik darah je. Jabatan ni mendahulukan KES KECEMASAN ye... BUKAN kecemasan, sila bersabar.


No comments: