04 April 2012

Aijaz Punya : Drawers Baju

Dulu berangan kalau dapat baby girl nak beli cute wordrobe cam kat bawah ni. Nak hanged dress n gown yang comel tu nanti.

Tapi Aijaz takde gown, so terpendam lah angan-angan tu. Masa 3 bulan pertama, baju aijaz taklah banyak sangat. Saya letak dalam bakul je. Bila dah masuk kerja, aijaz tinggal dengan grandparents.

Hmm.. lama-lama stock baju aijaz makin banyak especially overall. (Lain kali cite lagi). So Tok ayah belikan drawers/dresser ni and letak kat bilik dia untuk simpan baju2 aijaz. Ini barang pre-loved so harganya tak semahal kalau beli kat IKEA.
Baru lepas mandi, disuruh pilih baju. Tengok, keta ambulan dia tak lepas dari tangan. 
Time mandi pon bawak ambulan.

 Hmmm.. mana satu pilihan hatiku.

 Aijaz  : Nah, mummy...
Mummy : Errk.. ni seluar tido lah sayang. :p

Baju dah amik. Tutup drawer nye.

Ada sekali tu, saya tutup drawer pakai kaki. Budak kecik tu nampak. Cepat-cepat si aijaz ni bukak balik drawer dan tolak tutup pakai kaki dia jugak. Adoi! Salah ajaran ler plak.

PS : Saya akui drawers Ikea Mammut ni memang best. Cat colour biru tu menarik dan mudah dibersihkan kalau terkena kotoran. (Dakwat pen tak cuba lagi). Drawer nye senang ditarik keluar-masuk, takde sangkut-sangkut, smooth aje. Kalau ade parents yang berminat untuk deko bilik dengan Ikea Mammut, I say Go For It! Just prepare $$$ aje.  :)

No comments: