30 April 2012

Turun... Turun dan moga terus turun.

 Sekarang ni berada di tempat keje. So pakai je timbang kat spital ni.


Jeng! Jeng! Jeng! Kalau tengok betul-betul, jarum tu jatuh kat 64.5kg. Turun 1.5kg, sebab beberapa hari lepas timbang kat sini tunjuk 66kg.


Masa masuk 1st entry aritu, memang tengah santai kat umah BP sebab off 5 days. Adelah jugak buat senaman ringan-ringan/ brisk walk sebab tak nak badan terkejut. Itupun dah ngaduh sakit otot kaki, serta ada chafing kat inner peha ni.

Bile start keje, memang dah takde buat senam. Tapi makan tetap jaga. Dh tak minum air manis. Banyakkan minum air kosong. Breakfast memang heavy, tiap2 hari nasi ambang :) Perut ni dah biasa dengan cara jawa lah. Tapi kalau lunch selalu terlepas.. sebab jabatan ni busy sangat. Lagipun keje syif kat spital mana ada masa rehat. Pandai-pandai lah kami curi masa untuk solat/makan/PU&BO. hehehe

So kalau lapar time keje, saya makan jambu tanpa asam  kekadang beli burger benjo, just makan telur and roti yang bawah tu aje. For dinner, since this week tak masak sebab kene keje double syif, balik pon dah nak dekat pukul 10 malam. Badan pon dah penat, kami suami isteri makan kat kedai je. Saya order air kosong + nasi putih + sup sayur + telur dadar.

And lastly, saya makan VCO Catalyst 1 pagi 1 malam. Tu je kot rutin saya minggu ni. Maybe kalau tambah dengan senaman mesti lagi banyak turun gram tu.


No comments: